Neem een oogstdeel

Wil jij komend seizoen je eigen biologische groenten komen oogsten die met liefde en op natuurlijke wijze is geteeld, dat kan ook dit seizoen in het Hof van Gunterstein!

CSA tuin Het Hof van Gunterstein is een CSA (Community Supported Agriculture) tuin, ook wel gemeenschapslandbouw genoemd. De lokale gemeenschap uit Breukelen en omgeving - burgers en boeren - werken samen in het produceren van gezond voedsel. In dit concept verbinden de leden zich voor een seizoen aan de boerderij en delen de tuinder en zelfoogsters samen de opbrengsten en de risico’s van de oogst. In een goed seizoen is er veel groente te oogsten, maar het kan ook een slecht jaar zijn en dan is er iets minder te verdelen.

Oogstaandeel Een oogstaandeel koop je in het begin van het seizoen, hiervoor kunnen wij plant, poot en zaaigoed kopen en investeren in materialen. Met een oogstdeel mag je wekelijks gedurende het seizoen gemiddeld 5 soorten verse biologische groenten komen oogsten, daar zitten de kruiden nog niet bij. De tuinders en vrijwilligers van het Hof van Gunterstein zorgen voor een aantrekkelijk en gevarieerd aanbod van verschillende soorten groenten, bloemen en kruiden. Al het plant-, poot en zaaigoed voor de moestuin en kruidentuin zijn biologisch, net als de mest/compost, die komt uit de potstal van de boerderij.

Duurzaam Naast dat het heerlijk is om vers lokaal geproduceerde groenten te eten, eet je wat het seizoen te bieden heeft. Kun je met je kinderen boodschappen doen op de boerderij, gebruiken we geen plastic verpakkingen en verspillen we minder voedsel. De tuin is een fijne plek om even bij te komen, recepten uit te wisselen en met elkaar dragen wij bij aan een nieuwe en duurzamere manier van landbouw.

Deelnemen Wij hebben voor het seizoen 2023, maximaal 150 plekken voor oogstdeelnemers beschikbaar. Een oogstdeel voor komend seizoen kost 415 euro. Hiermee mag je als deelnemer het hele oogstseizoen, 1 x per week je eigen groenten komen oogsten. De tuinder geeft wekelijks aan wat er die week kan worden geoogst. Voor een 1 of 2 persoons huishouden raden wij 1 oogstaandeel aan en voor 3 of meer personen 2 of meer oogstaandelen.

Inschrijven Wil je oogstdeelnemer worden voor het seizoen 2023, leuk! vul het inschrijfformulier op de site. Wij laten je dan zo snel mogelijk weten of er nog een oogstdeel voor je beschikbaar is, zo niet dan kom je op de wachtlijst te staan.

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van het Hof van Gunterstein, de boerderij, de oogsttuin, nieuws en recepten, schrijf je in voor de nieuwsbrief.