Zelfoogsttuin

Zelf je eigen biologische groenten komen oogsten die met liefde en op natuurlijke wijze is geteeld, dat kan in de CSA-tuin van het Hof van Gunterstein! Het Hof van Gunterstein is een CSA (Community Supported Agriculture) tuin, ook wel gemeenschapslandbouw genoemd.  De lokale gemeenschap uit Breukelen en omgeving - burgers en boeren - werken samen in het produceren van gezond voedsel. In dit concept verbinden de leden zich voor een seizoen aan de boerderij en delen de tuinder en zelfoogsters samen de opbrengsten en de risico’s van de oogst. In een goed seizoen zijn er veel groenten te oogsten, maar het kan ook een slecht jaar zijn en dan is er iets minder te verdelen. Naast dat het heerlijk is om vers lokaal geproduceerde groenten te eten, eet je wat het seizoen te bieden heeft. Kun je met je kinderen boodschappen doen op de boerderij, gebruiken we geen plastic verpakkingen en verspillen we minder voedsel. De tuin is een fijne plek om even bij te komen, recepten uit te wisselen en met elkaar dragen wij bij aan een nieuwe en duurzamere manier van landbouw.

Oogstdeel

Een oogstaandeel koop je aan het begin van het seizoen, van dit geld kopen wij planten, poot en zaaigoed en investeren we in materialen. Met een oogstdeel mag je wekelijks gedurende het seizoen gemiddeld 5 soorten verse biologische groenten komen oogsten, aangevuld met kruiden. De tuinders en vrijwilligers van het Hof van Gunterstein zorgen voor een aantrekkelijk en gevarieerd aanbod van verschillende soorten groenten, bloemen en kruiden. Al het plant-, poot en zaaigoed voor de moestuin en kruidentuin zijn biologisch, net als de mest/compost, die komt uit de potstal van de boerderij.

Groententas

Wil jij wel elke week verse groenten eten uit de tuin maar heb je zelf geen tijd om te komen oogsten? Schrijf je dan in voor een groente tas en haal wekelijks een tas vol lekkere groenten op bij de boerderijwinkel.

Pluktuin

In onze pluktuin kun je van half juli tot eind september je eigen boeket komen plukken. De bloemen in de tuin worden met veel zorg en liefde op biologische wijze geteeld. Er zitten ook veel wilde bloemensoorten bij, die doen het goed op de vaas maar zijn ook waardevol voor de vlinders, bijen en andere insecten in onze tuin. De bloementuin is open op de dagen dat de hofwinkel open is.

Kippenkar

De hennen op onze boerderij wonen in een mobiele kippenkar, ze lopen de hele dag buiten in een stuk weiland waar voorheen de koeien hebben gelopen. Onder bescherming van 2 hanen scharrelen de dames lekker rond, verdelen de koeienmest en doen zich tegoed aan groenvoer en insecten. Dat gaat zo door totdat net voor zonsondergang het luik van de kippenkar weer sluit. Overdag wandelen de kippen regelmatig de kippenkar binnen voor water, wat biologisch voer en het leggen van een ei. 's Avonds kunnen ze er lekker op stok. Om de paar dagen wordt de kippenkar verplaatst en krijgen de dames weer een nieuwe wei. De heerlijke eieren worden verkocht in onze hofwinkel.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van het Hof van Gunterstein, de boerderij, de oogsttuin, nieuws en recepten, schrijf je in voor de nieuwsbrief.